19 oktober

Den här veckan har vi måleri med Tom Granat, som är någon slags målarmästare och har varit lärare här i ungefär hundra år. Superrolig och kunnig person. Vi har bland annat målat och gjort mönster med händerna (och resten av kroppen), gjort imitationsmålningar av flambjörk och mahogony, målat fula och fina färger (svårt!) och haft en massa färgteori om linoljefärg.

Idag hade vi en övning när vi fick två burkar och vi skulle måla den ena i den fulaste färgen vi kunde göra, och den andra i den finaste färgen. Det var jättesvårt. Speciellt att få fram en ful färg. Det var nästan omöjligt, för att alla färger var fina på sitt sätt. När vi redovisade burkarna sa Gustav att alla färger är egentligen fina, men det är färgkombinationerna som gör dem fula. Det var ett väldigt bra sätt att formulera det på.

Igår kväll var det medeltidsdans igen! Den här gången borta på den gamla logen utanför Rättvik som Tekla (en i gruppen) äger. Alla hade fina medeltidskläder på sig och jag fick låna en klänning av Emma som går sömnad. Den var i två lager ull, och det behövdes för så fort vi inte dansade blev det kallt. Mat hade vi förstås med oss också, i medeltida stil. Det var allt som allt en väldigt trevlig tillställning!




Här målar vi mönster med både händerna och ansiktet. Max var den enda som inte vågade måla med ansiktet. Från vänster på stora bilden; Emelie, jag, Lina, Ludde och Gustav.



Medeltidsdansen igår kväll med rätt mat och kläder för tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0