23 november

Igår gjorde vi en produktanalys på våra slevar. Först när Beth sa att vi skulle göra det blev jag lite rädd att vi hade världens arbete framför oss och att vi faktiskt skulle behöva skriva en massa saker och lämna in. Men produktionsanalys visade sig vara en riktigt bra sak!

Analysen gick nämligen ut på att vi skulle testbaka bröd med våra slevar. Beth delade oss i två grupper där vi fick prova varandras och sedan ge ett omdöme till hela gruppen om en av dem. Idag fick vi reslutatet av analysen: nybakat, varmt bröd med rosmarin och grovsalt. Vi bjöd in både smide och stickning för att provsmaka resultatet. Stor succé.

Kommentarer
Postat av: mormor

Fick höra av Lars Svanberg. Jag tror det kallas Jader. Man gick ut i skogen och letade rätt på en bra björk. Där skar man upp på trädet, så att det skulle bli en utväxt. Det tog 10-15 år. Sedan använde man detta till yxskaft. Gud nåde den som tog någon annans träd. Det förekom helt enkelt inte. Kolla det här med dina träkunniga. Kramar från Udden

2011-11-27 @ 17:38:46
Postat av: Jocke Lavett

Jo det stämmer, att skära en skåra i björken gjorde att man, efter ett antal år, fick material till två yxskaft, ett på vardera sida om såret i trädet. Dessa yxskaftämnen blev mycket starka, nära nog omöjliga att knäcka.

2012-01-04 @ 21:00:35
URL: http://cuchulainn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0